Drevet av ull, energi og vilje

Historien

Husflidshåndverker Ingvild Kverneland ble tidlig inspirert av sin farmors kjærlighet for strikking. Mens barndomsvennene leste tegneserier på sengekanten, satt Ingvild med strikketøyet. Hun strikket og strikket. Og strikket.

I 2011 fikk hun sin egen strikkemaskin. Siden 2016 har Ingvild strikket på heltid, med full drift og produksjon. I 2019 flyttet hun verkstedet fra husets kjeller til et næringslokale på Åsen i Stavanger, der det nå satses videre på varme og vakre helårsprodukter i merinoull.

 

 Hals Melert hav

 

Vi ekspanderer

Nå vokser iUll og vi har fått ny daglig leder og forretningsutvikler.

Eva Sørmo har erfaring fra mange år i finans, men har også utviklet og drevet egen bedrift. Dette sammen med tidligere utdannelse innen design er et godt utgangspunkt for jobben i iUll. 

 

Anne-Gro har blitt med på laget

Nå har vi vært så heldige å fått Anne-Gro Randeberg med på laget. 

Anne-Gro har mange års erfaring fra oljebransjen, og som ingeniør bidrar hun med sin kunnskap når vi nå skal få på plass bedre systemer og struktur på nettbutikken.

Du vil møte Anne-Gro på fabrikken på tirsdager og torsdager. 

Veien videre

Ingvild, Eva og Anne-Gro sikter mot å bli en nasjonal trikotasjefabrikk.

Vi har nå investert i ny strikkemaskin som skal gi oss mulighet til å utvide vårt sortiment og være enda mer bærekraftig. Denne maskinen vil være i full sving fra januar 2023. 

Vår visjon er at vi vil skape en varmere verden og vi vil etterhvert inkludere flere mennesker i vårt daglige virke.

 

Her kan du kjøpe våre produkter

I tillegg nettbutikk og verkstedsbutikken på Madlaveien i Stavanger, tilbyr vi produktene våre på markeder og via forhandlere mange steder i landet.

Det er også mulig for bedrifter å bestille varer med egen logo. Ta kontakt med oss for mer informasjon om du ønsker tilbud!

RÅVARENE: Supermykt og skikkelig!

Ull er ikke ull, garn er ikke garn. iUll er opptatt av at både ull og garn er av den kvaliteten vi søker. Det skal være skikkelig, på alle måter.

Alle produktene våre er i 100% Cashwool® merinoull i ekstra fin, behagelig kvalitet. Garnet produseres i Italia av den tradisjonsrike bedriften Zegna Baruffa, anerkjent av ledende strikkeprodusenter, motehus og designere over hele verden.

 

  Garn fra iUll

 

Hvorfor vi ikke bruker norsk ull? Grunnen til det ligger i den såkalte mikron-skalaen som brukes til å måle ullfibre. Fibre som ligger lavt på skalaen er mykere enn de som ligger høyt. Ull fra norske sauer ligger på rundt 30 mikron, mens fibrene i Cashwool® har en tykkelse på mindre enn 19,5 mikron. Det er årsaken til at flere av oss kan ha merinoull tett inntil huden uten å få ”Det klør!”-følelsen.

Selv om garnet spinnes og farges i Italia, hentes selve ullen fra New Zealand. Her er mulesing heldigvis forbudt, noe som bidrar til å sikre god dyrevelferd. Plagg som er gode mot huden skal jo også lages av ull fra dyr som har det godt.

Her kan du se alle de vakre fargene du kan velge når du kjøper våre iull-produkter.

 

Verkstedet i Stavanger

Den lille strikkefabrikken i Stavanger består i det daglige av 100 kvadratmeter gulvplass, noen hundre kilo garn, fem strikkemaskiner og noen symaskiner.

Det kan være fristende å kalle iUll en familiebedrift med alle medlemmer i sving. Strikkemaskinene, passende nok av merket «Brother», består av Storebror, Lillebror og Lillesøster – der de to sistnevnte også har noen deler fra en dansk slektning. Nå har også strikkeroboten, Ulla kommet inn i familien.

Stemningen i produksjonslokalet er best når maskinene bråker uten å krangle, og det hele blir en slags «Danser med ulver», rettelse, «Danser med ull»-oppsetning uten publikum.

Butikken har åpningstider tirsdager og torsdager mellom kl 10 og 14.

Om du ikke har mulighet til å komme innom i åpningstidene kan du ta kontakt via post@iull.no så finner vi en løsning.

Vår adresse er Madlaveien 499. Tidligere kjent som det Gamle Rumag bygget i Stavanger. 

 

Vedlikehold - slik tar du vare på plaggene

Merinoull er noe for seg selv. Plaggene blir ikke krøllete og triste etter bruk, og du trenger i grunnen ikke vaske dem så ofte. En god lufting og mild flekkfjerning holder som regel lenge. Må du vaske i blant, anbefaler vi å gjøre det for hånd.

Produktene våre er av god og holdbar kvalitet, men også høy kvalitet har sine sårbare sider. For iUll-plaggene er dette borrelåser, glidelåser og smykker med skarpe kanter. Har du vært uheldig? Da er det som regel noe vi kan gjøre. En dratt tråd kan festes igjen, et raknet plagg kan bli til noe annet. Det verste som kan skje er at plagget blir kastet eller liggende brakk i et skap. Kontakt oss, så finner vi en løsning. 

Bærekraft - alle kan gjøre noe

Små aktører kan ha store ambisjoner – heldigvis! Vi vil øke livskvaliteten til folk med produktene våre, samtidig som vi minsker ressursbruk og bidrar til å ta vare på planeten vår.

 

 Poncho Dus blå

 

Vi produserer plaggene våre med strikkemaskiner som gir lite avfall. Plaggene har god holdbarhet og et klassisk design som gjør at de kan brukes lenge. Er det behov for reparasjon kan vi hjelpe, også hvis plagget er såpass ødelagt at det må få nytt liv som et annet plagg. De aller fleste produktene våre er også unisex, og kan fint gå i arv.

Merinoullen vi bruker kommer fra New Zealand, et land med lover, regler og engasjement for dyrevelferd. Ullen vår spinnes hos den italienske kvalitetsprodusenten Zegna Baruffa, som har et stort fokus på fornybar energi. Blant annet driftes produksjonen gjennom en sirkulær økonomi-modell, med mål om å gjenbruke flest mulig ressurser i produksjonen. Du kan lese mer i Zegna Baruffa sine egne bærekraftsrapporter. 

Av FNs bærekraftsmål, er det særlig to vi fokuserer på her hos iUll:

Mål 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst

Vi ønsker å være en bedrift for inkluderende arbeidsliv, der mennesker med behov for arbeidstrening kan involveres i deler av produksjonen. Dette kan bidra til at flere mennesker oppnår produktiv sysselsetting og anstendig arbeid.

Mål 12: Ansvarlig forbruk og produksjon

Vi ønsker i større grad å kunne spore råvarene i produktene våre, slik at vi kan være helt trygge på at vi produserer i tråd med FN sine mål om miljøvennlig forvaltning av avfall og kjemikalier. Alle kan vi også bli bedre på å minske ressursbruk, både hjemme og på jobb.